pondělí 3. prosince 2012

Hraničářův učeň 2: Hořící most

 
Název: Hraničářův učeň 2: Hořící most
Autor: John Flanagan
Překladatel: Zdena Tenklová
Nakladatelství, rok, místo vydání, počet stran: EGMONT ČR s.r.o.; rok vydání 2008; Praha; Počet stran 264
Pořadí vydání: První vydání v českém jazyce
ISBN: 978 - 80 - 252 - 1034 - 5
Stručné údaje o autorovi: John Flanagan zahájil svoji pracovní dráhu jako reklamní autor. Pracoval v agenturách v Londýně, Sydney a Singapuru, potom přešel na volnou nohu. Začal psát televizní scénáře a byl hlavním autorem australské nejdéle vysílané situační komedie Haló, tati!
Během pestré kariéry psal John reklamní slogany a scénáře, komerční prezentace, scénáře zábavných pořadů a jednou dokonce i projev guvernéra státu Nový Jižní Wales.
Sérii Hraničářův učeň začal psát, aby svého dvanáctiletého syna Michaela přilákal ke čtení. Původně obsahovala dvacet povídek, které John později přepracoval na první díl Hraničářova učně s názvem Rozvaliny Gorlanu. Brzy následovaly další díly. Jeho syn, nyní třicetiletý, je nadšeným čtenářem všech těchto knih.
John žije se svou ženou Leonií v Manly, přímořském předměstí Sydney, a v současné době píše novou sérii "Bratrstvo".
V roce 2012 by se měl o této sérii natáčet celovečerní film. (Zdroj: Wikipedia)
 
Postavy: Will, Halt, Horác, Gilan
Hlavní myšlenka: Will spolu s Horácem a Gilanem se chystají s velmi důležitým poselstvím do Celtiky, kde je čeká nemilé překvapení. Všude je pusto, jakoby všichni obyvatelé Celtiky z ničehož nic zmizeli. Willovi, Gilanovi a Horácovi vysvětlí nynější situaci až mladá dívka Evanlyn, která jím prozradí, že za všechno může Morgarath, který si z Celtiků udělal otroky.

Mladý Hraničář Gilan se vrací do Araluenu, aby předal zprávy o liduprázdné Celtice. Mezitím Will s Horácem a Evanlyn zažívají nebývala dobrodružství, při kterých přijdou na to, co má Morgarath vlastně v plánu. Chystá se bitva.

Hodnocení (v%): 100%

Žádné komentáře:

Okomentovat