pondělí 3. prosince 2012

Dezertní roláda


 
Tento týden jsem na praxi pekla dezertní roládu. Možná se najdou i tací, kteří by chtěli vědět, jak se taková roláda dělá. Navažujeme v gramech.
 
Co potřebujeme na 4 rolády:

SurovinyHmotnost
Vejce celá0,300 kg
Cukr krupice0,180 kg
Mouka hladká0,120 kg
Máslový krém0,500 kg
Alginát0,200 kg (nemusíme navažovat)

Vejce a cukr nahřejeme na plotně do vlažna. Poté dáme do kotle vyšlehat - až bude pěna držet na prstě, sejmeme kotel a ručně zamícháme prosátou hladkou mouku. Hmotu rozetřeme na pečící papíry, přetáhneme na plech a dáme do trouby. Pečeme při 220 stupních Celsia. Pečení trvá pár minut, tak si to hlídejte, aby vám plát neztvrdl, pak by jste roládu nestočili. Po upečení dáme plát na moukou posypaný papír. Po vychladnutí stáhneme papír, rozkrojíme plát dle otočení tří pravítek a pomažeme máslovým krémem. Na kraj rolády (ze strany odkud stáčíme poklademe řádek alginátu(drobného sušeného ovoce). Roládu stočíme, stáhneme pečícím papírem a necháme zatuhnout. Po zatuhnutí obmažeme a obalujeme v modelovací hmotě. Boky poléváme čokoládou, vršek zdobíme krémem a alginátem nebo drobným sušeným ovocem.

Výroba máslového krému (odkaz)

Žádné komentáře:

Okomentovat